Over mij


Graficus, schilder, tekenaar. Humorist. 
Goede kijker. Gevoelige denker. Verdieper. Diep en hoog.
Muziek, dans- en dierenliefhebber. En meer, want veelzijdig.

Tilburg is mijn geboortestad (augustus 1970). Daar ben ik opgegroeid en zette ik mijn stappen in de kunstwereld via theater. Op mijn 39e verhuisde ik met (de) liefde naar het mooie Beusichem in de Betuwe. Héérlijk! 's-Morgens de achterdeur open doen en de stront van de akkers ruiken. Leven met het komen en gaan van peren, appels, pruimen, kersen. Ik woon op een paar minuten lopen van rivier de Lek. Kan er met het pontje naar de overkant en het liefst meteen weer mee terug, omdat het zo fijn is op de rivier te zitten. Mijn atelier/werkplek heb ik aan huis.

Opleidingen
Mijn eerste opleiding was van 1988 tot 1992 aan de Tilburgse docentenopleiding TeHaTex. Mijn vakken waren tekenen en handvaardigheid. Hierna ben ik voor de wetenschappelijke verdieping Kunst- en Cultuurwetenschappen gaan studeren in Rotterdam. Het belangrijkste wat ik er heb geleerd is schrijven. Dat vind ik nog steeds heerlijk om te doen.

Op pad met je hond
Als kind hield ik erg van dieren en zocht paarden en honden op in de buurt. Later leerde ik meer over gedrag en training via scholing, seminars en wetenschap. In 2005 ben ik begonnen aan een meer professionele carrière als hondentrainer en heb mijn weg gezocht en gevonden naar geweldloze training op basis van belonen, samenwerken en met respect voor het dier. In een tijd waarin die kennis in Nederland nog helemaal niet aanwezig was. Het was een geweldige en inspirerende tijd om kennis te halen uit Amerika en Duistland en tegen de stroom in te roeien! Sinds 2010 run ik het kleinschalige bedrijf Op pad met je hond. Hiermee wil ik inspiratie geven aan mensen die even vastlopen met gedrag van hun hond.

Atelier Suzanne Huijs
Ik ben grafisch vormgever, illustrator en beeldend kunstenaar binnen atelier Suzanne Huijs.

Als kunstenaar ben ik gaan exposeren vanaf 2010. Eerst met grote half-abstracte paardenschilderijen. Vanaf 2015 kreeg ik steeds meer interesse in menselijke portretten. In februari 2016 heb ik het portret een maand lang intensief onderzocht als 'Artist in residence' bij Werk aan het Spoel, Culemborg. Dat opende nieuwe inspiratie en was een opmaat naar meer. In 2022/2023 heb ik bijvoorbeeld iedere week een portret getekend voor het Elisabeth Weeshuis Museum als onderdeel van Wij waren wees. Dat werden 48 portretten. Hieromheen maak ik vrij werk.

Het grafische vak heb ik mezelf de laatste tien jaar eigen gemaakt. Maar ik was ook voor die tijd altijd al teksten mooi aan het zetten of krantjes aan het opmaken voor de sportclub. Door veel te doen, bij te scholen en opdrachten aan te nemen heb ik me professioneel ontwikkeld als grafisch vormgever. Ik ben heel blij met de opdrachtgevers die op mijn pad komen: van theatermakers en therapeuten tot duurzame organisaties. Ik houd van werken met mensen en bedrijven die mooie dingen doen voor de wereld en voor mensen. Dingen die ertoe doen. Ik houd vooral van mooie, unieke boeken maken.