Huijskamerconcerten, enzo

In de HuijskamerConcert, kunst, theater

Mijn lief en ik, wonen in een heerlijk en oud huisje in het Betuwse Beusichem. Onze houten vloer, houtkachel en appelhouten voordeurknop nodigen uit tot culturele activiteit in ons huis. Creatieve zaken met publiek op 20 - 30 m2. En dat met grote onregelmatigheid, dus heel verrassend. Wat er gebeurt, en gebeurd is, vind je hieronder.
22 augustus 2015
Rommelmarkt op 10m2

Ons huis leent zich voor vele zaken. Nu ook rommelzaken. Bij onze schuur aan de Achterweg kun je op zaterdag 22 augustus tussen 10 en 14 uur komen snuffelen door veel goede en leuke 2e handsspullen die ik verzamelde bij het opruimen van ons huis. Muziekje staat op.


 7 juni 2015
Portretdichters

Tijdens mijn open atelier maken de Portretdichters De Lettervlucht portretgedichten van bezoekers.
Een mooie en bijzondere gelegenheid om je eigen portretgedicht te laten maken!
Tussen 12 en 14 uur, reserveren is nodig. €7,50 per gedicht.
www.delettervlucht.nl


6 en 7 juni 2015
Open atelier

Dagelijks vrij entree van 11 tot 17 uur. Met nieuw beeldend werk, elpeetjes draaien, portretdichters, keramiek van Lidewij van de Berg. Onderdeel van Kunstroute Buren B!zonder7 februari 2015
BOEKPRESENTATIE, part 2

Na de boekpresentatie van mijn bundel 'Koppigheid en liefde' gisteren in Theater De NWE Vorst is vandaag mijn huis ook open. Een kleine boekpresentatie voor iedereen uit Beusichem, Culemborg, e.o. Tijd 12.00 - 17.00 uur, vrij entree. Bundel €15,-.16 november 2014
Huiskamerconcert met Anke Timmer


Je kent haar wel: Anke Timmer! Bekend van DWDD, haar project op voordekunst, Chickies van het vuur, en meer. En ze wil nóg meer! Ze gaat namelijk met haar vierkoppige band de debuut EP ‘The Magic Years’ opnemen in de Real Music Room in Rotterdam. De EP verschijnt in december.
We nodigen Anke en haar gitaar uit in onze huiskamer om jou heerlijk voor te laten proeven van haar EP.

Anke is singer-songwriter, vol van liedjes en hun verhalen, 33 jaren oud en 1 meter 76 lang. Ze groeide op in Twente, maar woont alweer een hele tijd in Utrecht. Ze is sterk beïnvloed door artiesten als Bonnie Raitt, Joni Mitchell, James Taylor en Jackson Browne.

Je kunt op de EP ‘The Magic Years’ na het concert live intekenen. In december ontvang je de gloednieuwe EP dan, heet van de persen, in je brievenbus.

Meer Anke


31 mei en 1 juni 2014
Open atelier
Beeldende kunst en verhalen,
 gastkunstenaar en live muziek


Op 31 mei en 1 juni ist weer zover; open ateliers in de gemeente Buren met werk van ruim 40 kunstenaars en mooi weer. Mijn atelier gaat ook open, met gastkunstenaar Jos Bregman en live muziek op de zondagochtend (traditie!).

Deze keer staat in mijn open atelier kunst met een verhaal centraal. En dan die kunst waarbij het verhaal niet alleen een anecdote of beschrijving is, maar een prikkelend en onlosmakelijk onderdeel van het kunstwerk. Het verhaal bij een kunstobject prikkelt de kijker en doet verlangen naar het object, vooral als het verhaal niet slechts een anecdote is, maar onlosmakelijk onderdeel van de inhoud en de vormgeving van het kunstobject. Het doet de kijker dan ook verlangen naar het doorvertellen van het verhaal, doorgeven van de kunst om anderen ermee te prikkelen.

In mijn eigen werk ligt dit jaar de nadruk op de pentekeningen van mijn faceboekproject (boek inderdaad in het nederlands). In mijn open atelier zijn meer dan 60 bekende en nieuwe portretjes te zien, ingelijst, met verhalen van theaterschrijvers, óf met alle ruimte om zelf - als kijker - ongebreideld verder te fantaseren over het verhaal achter een gezichtje. Wie is dit? Wat maakte hij mee? Viel ze weleens een tand uit haar mond? Wie heeft hij lief? Vragen die als vanzelf boven komen als je langs de gezichtjes loopt.
www.faceboek.nl

Jos Bregman, WDWRD, zal gastkunstenaar zijn. In onze voorkamer, met houten vloer en houtkachel, zijn objecten, verhalen, internetactiviteiten, info te zien en te lezen van deze kunstenaar. De kunst van WDWRD vertelt verhalen over de samenhang tussen mensen en hout en is heel divers. Van genummerde blokjes hout tot Bulgaarse Buurman Honing. Van boomschijf-tafels tot buitenlessen voor kinderen. Toch valt al zijn kunst onder één noemer: Nature Access, toegangspoort tot de natuur. 
www.natureaccess.nl

Edith Dings zingt op de zondagochtend nummers waarbij ze geïnspireerd is door Eva Cassidy, en eigen nummers waarin ze haar eigen verhaal vertelt. 
Ze begeleidt haar prachtige stem op gitaar en neemt plaats aan de grote houten tafel in de voorkamer. Je kunt aanschuiven aan tafel of - als de tafel vol is - een plaats zoeken op zit- en staplaatsen in de kamer, atelier of tuin. Overal heb je doorkijk naar de tafel en de muziek draagt mooi door huis en tuin. Tussen 11.15 en 12.45 uur zingt Edith drie sets van 15-20 minuten. Beluister hier alvast Autumn leaves door Edith Dings.

Kunstroute Buren: www.kunstrouteburen.nl
Adres Open atelier: Suzanne Huijs, Oranjestraat 57, Beusichem. Maar kom achterom via de Achterweg (bij het vaandel van Buren B!zonder)!

1 en 2 juni 2013
Open atelier

Paardenschilderijen, fotografie en 
live concert: Bach op zondagochtend


Open atelier tijdens Buren B!zonder met - naast mijn eigen werk - werk van gastkunstenaar fotograaf Niels Helmink. Hij maakte bijzondere, indringende, krachtige foto's onder de titel Shopkeepers. En celliste/performer Jacqueline Hamelink speelt op de mooie zondagochtend suites van Bach!

Fotograaf Niels Helmink werkte aan een collectie foto's onder de titel Shopkeepers. Shopkeepers toont authentieke winkeliers in hun natuurlijke omgeving: hun winkel. Ik ben trots dat ik een aantal van deze foto's in ons huisje uit 1905 èn voormalig winkeltje mag laten zien. Niels Helmink (t/m 2008 1e assistent van Erwin Olaf) legde de toewijding en vergroeidheid van deze kleine ondernemers met hun zaak vast. In ons huis aan de Oranjestraat 57 was vroeger een kruidenier gevestigd. Elis Nout (1878-1964) was de eigenaar ervan. Elis Nout verkocht ook stookolie. Zie ook www.nielshelmink.nl
De expositie is mede mogelijk gemaakt door Productiehuis Brabant en Galerie Bart te Nijmegen. 

Celliste/performer Jacqueline Hamelink speelt op zondagochtend in ons fijne oude huisje voor jou en voor u Bach. Vanaf 11.10 uur speelt zij drie keer 20 minuten een selectie uit die prachtige suites voor cello. Tussen de optredens zit 15 minuten pauze waarin je door het huis kunt lopen om het beeldend werk van Niels en mij te bekijken. Je kunt één optreden van 20 minuten bijwonen, maar je bent ook welkom bij om bij alle optredens te zijn (tot ongeveer half één). Ik schenk thee en serveer koek en maak her en der zitplekken. Ons huis is niet groot, maar wel knus en Bach zal hier prachtig klinken. Bij veel belangstelling kan ook in de tuin meegeluisterd worden.
Ik geniet er nu al van dat deze mooie celliste de prachtige Bach suites in ons huisje komt spelen.
Zie ook www.soundingbodies.com en bekijk:
2 november 2012
Huiskamerconcert 
met Mees

Tijdens een Story Telling workshop in Werk aan het Spoel was ik onder de indruk van de mooie stem, verhalen en aanwezigheid van singersongwriter Mees. Nadat Elmar haar kort daarna ook zag optreden besloten we Mees uit te nodigen voor een intiem huiskamerconcert op vrijdag 2 november 2012.De achterdeur gaat open om 20.00 uur. Aanvang 20.30 uur.
Entree 10 euro + neem svp je eigen drankje mee.
Elmar en ik zorgen voor de knabbel, stoelen, banken en het haardvuur.
Reserveer snel, want we hebben maar 25 plaatsen.
Vol huis! 
Adres Oranjestraat 57, 4112 JG, Beusichem
Achterdeur aan Achterweg (bij kliko nummer 57, het grindpadje in)
www.meesmuziek.nl/muziek12 en 13 mei 2012

Open atelier


Tijdens de Open Atelierroute van Buren B!zonder is mijn eigen werk te zien in ons huis. De achterdeuren gaan open, eenieder is welkom! Mijn paardenschilderijen en faceboekportretjes zijn hier live te zien. Zie ook agenda en paardenschilderijen op deze site.