Huijskamer | concert, kunst, theater

In de HuijskamerConcert, kunst, theater

In mijn heerlijk oude huis in het Betuwse Beusichem organiseer ik met zekere onregelmatigheid iets op het gebied van muziek, theater, kunst. Creatieve zaken met publiek op 20 m2 of in de oude boomgaard. Ik kies professionele activiteiten, bands, kunstenaars die me raken, vrolijk maken, diepgang geven of heerlijk luchtig zijn. Het kan allemaal. Wat er gebeurt, en gebeurd is, vind je hieronder. Sommige bijeenkomsten zijn op uitnodiging, andere openbaar. De openbare evenementen vind je hier en op de socials.
22 april 2016 
Saffron Sun!
Een fantastische vijfkoppige band in ons knusse huis! Met de contrabas in de vitrage, enthousiast publiek en de geweldige muzikanten van Saffron Sun werd dit een zinderende, heerlijke avond.


22 augustus 2015
Rommelmarkt op 10m2
Ons huis leent zich voor vele zaken. Nu ook rommelzaken. Bij onze schuur aan de Achterweg kun je op zaterdag 22 augustus tussen 10 en 14 uur komen snuffelen door veel goede en leuke 2e handsspullen die ik verzamelde bij het opruimen van ons huis. Muziekje staat op.


7 juni 2015
Portretdichters
Tijdens mijn open atelier maken de Portretdichters De Lettervlucht portretgedichten van bezoekers. Een mooie en bijzondere gelegenheid om je eigen portretgedicht te laten maken! Tussen 12 en 14 uur, reserveren is nodig.
www.delettervlucht.nl


6 en 7 juni 2015
Open atelier
Dagelijks vrij entree van 11 tot 17 uur. Met nieuw beeldend werk, elpeetjes draaien, portretdichters, keramiek van Lidewij van de Berg. Onderdeel van Kunstroute Buren B!zonder7 februari 2015
BOEKPRESENTATIE, part 2
Na de boekpresentatie van mijn bundel 'Koppigheid en liefde' gisteren in Theater De NWE Vorst is vandaag mijn huis ook open. Een kleine boekpresentatie voor iedereen uit Beusichem, Culemborg, e.o. Tijd 12.00 - 17.00 uur, vrij entree. Bundel €15,-.


16 november 2014
Huiskamerconcert met Anke Timmer

Anke is singer-songwriter, vol van liedjes en hun verhalen, 33 jaren oud en 1 meter 76 lang. Ze groeide op in Twente, maar woont alweer een hele tijd in Utrecht. Ze is sterk beïnvloed door artiesten als Bonnie Raitt, Joni Mitchell, James Taylor en Jackson Browne.
Je kunt op de EP ‘The Magic Years’ na het concert live intekenen. In december ontvang je de gloednieuwe EP dan, heet van de persen, in je brievenbus. Meer Anke www.anketimmer.nl


31 mei en 1 juni 2014
Open atelier
Beeldende kunst en verhalen, gastkunstenaar en live muziek

Op 31 mei en 1 juni ist weer zover; open ateliers in de gemeente Buren met werk van ruim 40 kunstenaars en mooi weer. Mijn atelier gaat ook open, met gastkunstenaar Jos Bregman en live muziek op de zondagochtend (traditie!).

Deze keer staat in mijn open atelier kunst met een verhaal centraal. En dan die kunst waarbij het verhaal niet alleen een anecdote of beschrijving is, maar een prikkelend en onlosmakelijk onderdeel van het kunstwerk. Het verhaal bij een kunstobject prikkelt de kijker en doet verlangen naar het object, vooral als het verhaal niet slechts een anecdote is, maar onlosmakelijk onderdeel van de inhoud en de vormgeving van het kunstobject. Het doet de kijker dan ook verlangen naar het doorvertellen van het verhaal, doorgeven van de kunst om anderen ermee te prikkelen.

In mijn eigen werk ligt dit jaar de nadruk op de pentekeningen van mijn faceboekproject (boek inderdaad in het nederlands). In mijn open atelier zijn meer dan 60 bekende en nieuwe portretjes te zien, ingelijst, met verhalen van theaterschrijvers, óf met alle ruimte om zelf - als kijker - ongebreideld verder te fantaseren over het verhaal achter een gezichtje. Wie is dit? Wat maakte hij mee? Viel ze weleens een tand uit haar mond? Wie heeft hij lief? Vragen die als vanzelf boven komen als je langs de gezichtjes loopt.
www.faceboek.nl

Jos Bregman, WDWRD, zal gastkunstenaar zijn. In onze voorkamer, met houten vloer en houtkachel, zijn objecten, verhalen, internetactiviteiten, info te zien en te lezen van deze kunstenaar. De kunst van WDWRD vertelt verhalen over de samenhang tussen mensen en hout en is heel divers. Van genummerde blokjes hout tot Bulgaarse Buurman Honing. Van boomschijf-tafels tot buitenlessen voor kinderen. Toch valt al zijn kunst onder één noemer: Nature Access, toegangspoort tot de natuur. 
www.natureaccess.nl

Edith Dings zingt op de zondagochtend nummers waarbij ze geïnspireerd is door Eva Cassidy, en eigen nummers waarin ze haar eigen verhaal vertelt. 
Ze begeleidt haar prachtige stem op gitaar en neemt plaats aan de grote houten tafel in de voorkamer. Je kunt aanschuiven aan tafel of - als de tafel vol is - een plaats zoeken op zit- en staplaatsen in de kamer, atelier of tuin. Overal heb je doorkijk naar de tafel en de muziek draagt mooi door huis en tuin. Tussen 11.15 en 12.45 uur zingt Edith drie sets van 15-20 minuten. Beluister hier alvast Autumn leaves door Edith Dings.

Kunstroute Buren: www.kunstrouteburen.nl
Adres Open atelier: Suzanne Huijs, Oranjestraat 57, Beusichem. Maar kom achterom via de Achterweg (bij het vaandel van Buren B!zonder)!


1 en 2 juni 2013
Open atelier
Paardenschilderijen, fotografie en 
live concert: Bach op zondagochtend

Open atelier tijdens Buren B!zonder met - naast mijn eigen werk - werk van gastkunstenaar fotograaf Niels Helmink. Hij maakte bijzondere, indringende, krachtige foto's onder de titel Shopkeepers. En celliste/performer Jacqueline Hamelink speelt op de mooie zondagochtend suites van Bach!

Fotograaf Niels Helmink werkte aan een collectie foto's onder de titel Shopkeepers. Shopkeepers toont authentieke winkeliers in hun natuurlijke omgeving: hun winkel. Ik ben trots dat ik een aantal van deze foto's in ons huisje uit 1905 èn voormalig winkeltje mag laten zien. Niels Helmink (t/m 2008 1e assistent van Erwin Olaf) legde de toewijding en vergroeidheid van deze kleine ondernemers met hun zaak vast. In ons huis aan de Oranjestraat 57 was vroeger een kruidenier gevestigd. Elis Nout (1878-1964) was de eigenaar ervan. Elis Nout verkocht ook stookolie. Zie ook www.nielshelmink.nl
De expositie is mede mogelijk gemaakt door Productiehuis Brabant en Galerie Bart te Nijmegen. 

Celliste/performer Jacqueline Hamelink speelt op zondagochtend in ons fijne oude huisje voor jou en voor u Bach. Vanaf 11.10 uur speelt zij drie keer 20 minuten een selectie uit die prachtige suites voor cello. Tussen de optredens zit 15 minuten pauze waarin je door het huis kunt lopen om het beeldend werk van Niels en mij te bekijken. Je kunt één optreden van 20 minuten bijwonen, maar je bent ook welkom bij om bij alle optredens te zijn (tot ongeveer half één). Ik schenk thee en serveer koek en maak her en der zitplekken. Ons huis is niet groot, maar wel knus en Bach zal hier prachtig klinken. Bij veel belangstelling kan ook in de tuin meegeluisterd worden.
Ik geniet er nu al van dat deze mooie celliste de prachtige Bach suites in ons huisje komt spelen.
Zie ook www.soundingbodies.com en bekijk:
2 november 2012
Huiskamerconcert 
met Mees
Tijdens een Story Telling workshop in Werk aan het Spoel was ik onder de indruk van de mooie stem, verhalen en aanwezigheid van singersongwriter Mees. Nadat Elmar haar kort daarna ook zag optreden besloten we Mees uit te nodigen voor een intiem huiskamerconcert op vrijdag 2 november 2012.
www.meesmuziek.nl/muziek12 en 13 mei 2012
Open atelier
Tijdens de Open Atelierroute van Buren B!zonder is mijn eigen werk te zien in ons huis. De achterdeuren gaan open, eenieder is welkom! Mijn paardenschilderijen en faceboekportretjes zijn hier live te zien. Zie ook agenda en paardenschilderijen op deze site.